Fıratpen, "Türkiye'de Sertifikalı Montaj Ustaları İle Hizmet Veren İlk PVC Profil Üreticisi" Oldu. Sektörünün yenilikçi ve lider firması FıratPE PVC Pencere ve Kapı Sistemleri markaları Fıratpen, Winhouse ve Gedizpen bayilerinin montaj ustaları artık sertifikalı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Mesleki Yeterlilik Kurumu'nca yayımlanan PVC Doğrama Montajcısı Ulusal Meslek Standardına göre TÜRKAK'tan akredite ulusal ve uluslararası geçerliliği olacak belgelendirme faaliyetleri ile Fıratpen; PVC pencere ve kapı sistemlerinde montaj faaliyetlerinin uzman kişiler tarafından yapılmasını, bu sayede ülkemizdeki PVC pencere kalitesinin ve buna bağlı enerji tasarrufunun arttırılmasını, marka değerinin korunmasını, montaj hatalarına bağlı müşteri şikayet ve maliyetlerinin asgariye indirilmesini ve rekabet gücünün artırılmasını hedefliyor. 

Fıratpen Bayilerinin PVC Pencere-Kapı montaj ustalarına, 14UY0195-3 PVC Doğrama Montajcısı Ulusal Meslek Standardına göre kalite, iş sağlığı-güvenliği ve çevre konularında FIRAT EĞİTİM ENSTİTÜSÜ’nde eğitim verilmektedir. 

Fırat Kalite Müdürü Sn. Mutlu SÜNER ise "FIRAT Bayilerinin PVC Pencere-Kapı montaj ustalarına, 14UY0195-3 PVC Doğrama Montajcısı Ulusal Meslek Standardına göre kalite, iş sağlığı-güvenliği ve çevre konularında FIRAT EĞİTİM ENSTİTÜSÜ’nde eğitim vermeye başladıklarını, bu eğitimlerin sonunda da montaj ustalarının, bağımsız ve tarafsız bir şekilde, Mesleki Yeterlilik Kurumu ile ön protokol imzalamış CTC Belgelendirme Merkezi ve Eğitim A.Ş firması tarafından sınava tabi tutulacaklarını belirtti.

FIRAT’IN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ İLKLER

  • 2014 Türkiye’de sertifikalı montaj ustaları ile hizmet veren ilk PVC profil üreticisi
  • 2010 Türkiye’nin ilk ve en geniş akredite pvc pencere laboratuvarı FUDEL
  • 2009 Lamine Kampanyası (Ahşap desenli pencerelerin ulaşılabilir fiyatlarla pazarlanması.)
  • 2008-2009 Sektörün ilk nitelikli PVC Pencere eğitimleri
  • 2007 Sektörün CE işaretlemesine sahip ilk satış noktaları
  • 2004 70’lik serinin Türkiye’de ilk defa piyasaya sürülmesi
  • 2001 Winkhaus çift açılım sisteminin Türkiye pazarıyla tanıştırılması